Ysoft logo

Making the MFPs think

Czech English French German Hungarian Japanese Russian Spanish
Arabic
A Y Soft bemutatja a YSoft SafeQ 5 öt új funkcióját, 2014.02.17.
A Y Soft januárban mutatta be a YSoft SafeQ nevű nyomtatáskezelő rendszerének új verzióját a prágai Hilton Hotelben. A YSoft SafeQ 5 számos vadonatúj funkciót tartalmaz, és jelentős fejlesztésen estek át a korábbi funkciók is. Valamennyi funkció azt a célt szolgálja, hogy a YSoft SafeQ minden felhasználói igénynek megfeleljen. Röviden az új funkciókról:
Roll down
Nyelv választás

Szolgáltató szektor

Tanácsadó cégek és ügynökségek kedvence a többszintű projekt elszámolás

Területi sajátosságok

Ebbe szektorba tartoznak az ügyvédi irodák, tanácsadók, marketing és PR ügynökségek, könyvvizsgáló cégek. A mindennapi munka egy-egy specifikus projekt körül forog, és annak érdekében történik, mely lehet akár egyszeri vagy hosszú távú projekt is. Éppen ezért minden költséget ugyanolyan elv alapján kell szétválasztani. Fontos szerepet játszik az egyes dokumentumok biztonságának kérdése, mivel azok bizalmas információkat is tartalmazhatnak.

Felhasználói elvárások

A nyomtatási, fénymásolási és szkennelési költségeket projekt szinten kell szétosztani, így azokat tovább lehessen terhelni az ügyfélnek, hogy a vállalatnak ne kelljen azokat a saját forrásaikból finanszírozni. A központi riportolás könnyedén mutassa meg az egyes felhasználók tevékenységeit, a nyomtatási időket vagy azt, hogy melyik eszközön lett egy feladat kinyomtatva. A felhasználónak azonosítania kelljen magát ahhoz, hogy hozzáférjen a nyomtatóhoz, így biztosítva legyen, hogy nem kerülhet bizalmas információ sem a vállalaton kívülre, sem pedig azon belül illetéktelen kezekbe.

A nyomtatói környezet a YSoft SafeQ bevezetése előtt

A nyomtatás és fénymásolás közös hálózati nyomtatókon történt, a folyosókon vagy az irodákban. A nyomtatási és másolási műveleteket nem lehetett ellenőrizni és nem volt elérhető a központi riportolás sem. Nem lehetett a nyomatokat projekthez rendelni. A nyomtatási költségek elszámolása csak becslések alapján történt a felhasználók saját, pontatlan statisztikái alapján. A ténylegesen kinyomtatott oldalak száma soha nem egyezett meg a statisztikákban szereplő adatokkal, így a különbözetet a vállalatnak kellett kifizetnie. A bizalmas dokumentumok védelmét csak minimális mértékben tudták biztosítani, és komoly fenyegetést jelentett azok eltűnése.

YSoft SafeQ, mint személyre szabott megoldás

A YSoft SafeQ a projekt alapon működő vállalatok számra olyan egyedi eszközt biztosít, amelynek segítségével elérhető a költségek projekthez kapcsolása, mégpedig akár több szinten. Még nyomtatás előtt megadható, hogy az adott dokumentum költsége mely projektet terheli, sőt a projekteket később alprojektekre lehet bontani szakaszoktól vagy témáktól függően.
A nyomtatási megoldás teljes mértékű dokumentum biztonságot ad, mivel az azonosító rendszer és a Print Roaming funkció kizárólag a tulajdonosa számára és annak azonosítása után teszi lehetővé a dokumentum kinyomtatását.
A nyomtatói környezet központi menedzsmentje a YSoft SafeQ-val lehetővé teszi a multi-funkciós eszközök összes műveletének felhasználóbarát felügyeletét és a felhasználók, nyomtatott mennyiségek és nyomtatási idők tekintetében pontos információkat biztosít. Mivel a felhasználók tudják azt, hogy a nyomtatásaik felügyelet alatt állnak, ezért jobban odafigyelnek saját viselkedésükre. Így elkerülhetők a felesleges nyomtatások, melynek segítségével jelentősen csökkennek a nyomtatási és fénymásolási költségek.

Roll up
Partnerek & Ügyfelek
Konica-Minolta
Xerox
Ricoh
Sharp
Toshiba
HP
Oce
Samsung