PL

Firma Y Soft uruchamia system YSoft Clerbo, aby znacznie poprawić doświadczenia pracowników z pre- i onboardingu

Zwiększa on lojalność nowych pracowników, wydłuża ich czas zatrudnienia, zwiększa produktywność i poprawia procesy działu kadr
firma Y Soft® Corporation, wiodący dostawca rozwiązań biurowych dla przedsiębiorstw, zaprezentowała dziś YSoft Clerbo™, czyli kompleksowe rozwiązanie do pre-- i onboardingu, zapewniające lojalność nowych pracowników i ich wydajność już pierwszego dnia.

Organizacje inwestują ogrom czasu i pieniędzy w przyciąganie nowych pracowników. Mniej uwagi poświęcają jednak pracownikom już po podpisaniu dokumentów. Badania wykazały, że firmy, które zapewniały pozytywny proces pre- i onboardingu, zatrzymywały nowych pracowników na dłużej, a sami pracownicy szybciej osiągali wyższą produktywność.

System Clerbo daje nowym pracownikom dostęp przez aplikację mobilną Clerbo do kultury, zasad i dokumentów zatrudniającej firmy — wszystkich zadań, które są wymagane na etapie pre-boardingu — jeszcze przed rozpoczęciem pracy. Gdy nadejdzie pierwszy dzień w nowej firmie, pracownicy nie są zestresowani i mogą przystąpić do dostosowanego do nich planu szkoleń. Menedżerowie ds. zatrudniania mogą monitorować postępy szkolenia nowego pracownika i odbierać informacje zwrotne.

Z punktu widzenia zadowolenia nowego pracownika ważne jest interaktywne środowisko z pętlą informacji zwrotnych, która obejmuje quizy, pytania i oceny. System YSoft Clerbo udostępnia również portal informacyjny, w którym nowi pracownicy mogą śledzić swoje zadania szkoleniowe, spotykać szerszą rzeszę pracowników oraz na bieżąco zapoznawać się z aktualnościami na temat firmy i znajdować ważne linki wewnętrzne.

„W tej chwili używamy funkcji preboardingu w systemie YSoft Clerbo, aby kontaktować się z pracownikiem, zanim zacznie pracę. W przyszłości zamierzamy używać systemu YSoft Clerbo na etapie onboardingu i do wewnętrznej komunikacji w firmie za pomocą funkcji aktualności i zasad. Oczekujemy nie tylko ograniczenia liczby papierowych dokumentów związanych z administracją, ale, co ważniejsze, ograniczenia rotacji nowych pracowników, lepszej komunikacji i większej świadomości pracowników” — powiedziała Monika Brodilová, menedżer przywództwa i kompetencji na Czechy, Słowację i Węgry w IKEA.

„Pomysł na Clerbo narodził się po stwierdzeniu zapotrzebowania rynku na interaktywne rozwiązanie do pre- i onboardingu” — powiedział Karel Fuksa, dyrektor naczelny ds. YSoft Clerbo, Y Soft Corporation. „Kluczem było stworzenie nowego, unikatowego środowiska dla nowych pracowników przy jednoczesnej poprawie produktywności działu kadr przez ulepszenie procesów”.

Ponieważ system Clerbo jest usługą w chmurze, można do niego uzyskiwać dostęp z komputerów stacjonarnych i laptopów z systemami Windows i Mac oraz urządzeń przenośnych z systemami iOS i Android. System można dostosować tak, aby odzwierciedlał markę organizacji, a istniejących pracowników można łatwo zaimportować. Istniejący pracownicy mogą korzystać z portalu informacyjnego w systemie YSoft Clerbo oraz brać w nim udział we wszelkich dodatkowych szkoleniach, które są niezbędne na kolejnych szczeblach kariery w firmie.

Informacje o systemie YSoft Clerbo i dostępności
System YSoft Clerbo jest idealny dla organizacji, które rocznie wykonują ponad 100 rekrutacji. Gdy organizacje zajmujące się kadrami inwestują w działania związane z przyszłością pracy (Pracą 4.0), system YSoft Clerbo może pomóc, podnosząc produktywność działów kadr i udostępniając środowiska onboardingu spełniające wymagania wszystkich nowych pracowników w każdym wieku.

Organizacje mogą zasubskrybować pełny zestaw modułów systemu Clerbo albo używać tylko zestawów funkcji zawartych w pojedynczych modułach.  Gdy subskrybowane są pojedyncze moduły, kolejne moduły da się łatwo zintegrować, gdy będzie potrzebnych więcej funkcji.

System Clerbo został opracowany w YSoft Labs, czyli wewnętrznym centrum innowacji firmy Y Soft, gdzie bada się nowe technologie i pomysły. Jako dziecko YSoft Labs, system Clerbo jest początkowo dostępny na wybranych rynkach, obejmujących Czechy, Słowację i Polskę, za pośrednictwem społeczności partnerskich sprzedawców Y Soft. Więcej informacji, w tym nagrania wideo, można znaleźć w witrynie internetowej systemu YSoft Clerbo.

Zasubskrybuj biuletyn informacyjny

Learn how we test Card Readers
Accurate readings increase document security