Řešení YSoft SafeQ získalo certifikaci Mopria

Uživatelé mobilních zařízení s Androidem mohou nyní snadno tisknout bez instalace dalších doplňků a úprav nastavení, a plnohodnotně tak využít výhod podnikového řízení tisku.

Y Soft®, přední poskytovatel podnikových řešení a člen sdružení Mopria Alliance, dnes oznámil, že řešení YSoft SafeQ je prvním podnikovým tiskovým serverem s certifikací Mopria.

Y Soft certifikaci získal na základě vývoje integrační mobilní brány mezi tiskovou službou Mopria a tiskovým serverem YSoft SafeQ 6. Integrace umožňuje na zařízeních s operačním systémem Android identifikovat tiskárny, a to v případě jak běžných, tak podnikových uživatelů. Y Soft podporou tiskové služby Mopria tak vůbec poprvé zpřístupňuje svou technologii, včetně reportingu, zabezpečeného tisku a dalších funkcí, všem uživatelům systému Android.

Tisková služba Mopria umožňuje uživatelům s operačním systémem Android jednoduše a bez složitého nastavování tisknout na jakékoli tiskárně certifikované pro použití s touto službou. Služba je podporována největšími světovými výrobci tiskových zařízení a je k dispozici zdarma ke stažení v obchodu Google Play Store.

S tiskovým serverem YSoft SafeQ si může jakýkoli uživatel systému Android jednoduše vytisknout obsah ze svých aplikací,“ říká Brent Richtsmeier, předseda sdružení Mopria Alliance. „Náš certifikační proces zahrnuje optimalizaci uživatelské zkušenosti a zajištění interoperability v rámci budoucího vývoje. Těší nás, že jím prošlo i řešení YSoft SafeQ, a stalo se tak prvním podnikovým tiskovým serverem s touto certifikací.

Před integrací tiskové služby Mopria a tiskového serveru YSoft SafeQ museli uživatelé systému Android podniknout řadu kroků, bez nichž nebylo možné posílat tiskové úlohy z mobilního zařízení do tiskárny. Mimo jiné šlo o stažení a instalaci speciálních aplikací, nebo komplikované nastavení počítače.

Tisková služba Mopria v aktuální verzi 2.3, s níž je YSoft SafeQ kompatibilní, garantuje jednoduché zadání tisku z aplikací pro systém Android. Například dedikovaným tlačítkem nebo nabídkou tisku jako jedné z možností pro sdílení dokumentu či obsahu.

Zadávání tiskových úloh z mobilního zařízení by mělo představovat stejně jednoduchý proces, jako je tomu v případě počítače,“ doplňuje Wouter Koelewijn, CPO společnosti Y Soft. „Jsme nadšení, že technologie Y Softu pro podnikové řízení tisku, bude nyní díky integrační mobilní bráně mezi tiskovou službou Mopria a tiskovým serverem YSoft SafeQ 6 k dispozici každému uživateli systému Android bez ohledu na to, zda své zařízení využívá pro účely podnikového nebo osobního tisku.“

Y Soft je výkonným členem Mopria Alliance od roku 2016. Úzce spolupracuje s dalšími členy, například společnostmi Adobe, Canon, HP, Samsung, Xerox, Konica Minolta, Qualcomm, Lexmark, Kyocera, Toshiba, Brother, Epson, Fuji Xerox, Microsoft, NEC, Pantum, Ricoh, Sharp, Dell či Primax. Společně tak usilují o zjednodušování tisku z mobilních zařízení.
Do you want to work with us? Contact us

ok